Esthers Massage en

Triggerpoint praktijk

Sportmassage

60 minuten, €50,-

Sportmassage is een stevige massagevorm die op de spieren gericht is. Er worden diverse massagetechnieken gebruikt waaronder knedingen, effleurages (strijkingen) en fricties (diepe massages) om de spieren te ontdoen van afvalstoffen. De spierspanning neemt hierdoor af, de circulatie verbetert en de spieren voelen soepeler en meer ontspannen aan. Sportmassage heeft een preventieve werking en zorgt voor een sneller herstel na het sporten of lichamelijke arbeid. Het is geschikt voor mensen die door stress of een verkeerde houding last hebben van spanning, vermoeidheid of stijfheid. Bij rug-, nek- en schouderklachten of hoofdpijn/ migraine is een goede massage aan te bevelen.


De behandeling 

Tijdens de massage voelt de masseur al snel waar de problemen zitten. Door stijfheid of verkramping van de spieren kan er een opeenhoping van afvalstoffen ontstaan wat voelbaar is als verharding en een soort spierknopen. Deze plekken worden dan ook grondig gemasseerd. Iedere spier van uw lichaam wordt als het ware schoongemaakt en los gekneed waardoor stijf-en stramheid verdwijnt. Uw spieren zullen weer soepel en ontspannen gaan aanvoelen en uiteindelijk zal de spierconditie verbeteren. Ook krijgt u advies mee voor het verbeteren van de lichaamshouding in de vorm van rekoefeningen of spierversterkende oefeningen.

Na afloop van de behandeling is het belangrijk om voldoende water te drinken, zodat de losgemaakte afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Als de ergste klachten verholpen zijn is het raadzaam om 1 keer per maand een massage te ondergaan als lichaamsonderhoud.

Zo werkt u preventief en zult u klachtenvrij door het leven gaan.  


 

 

 

 

 

 


E-mailen
Bellen
Map